Wat is re-integratie?

Wettelijk is het vastgelegd dat wanneer een werknemer ziek wordt, de werkgever en de werknemer zich moeten inspannen voor een terugkeer in de huidige functie of een andere functie. Dit wordt de Wet Verbetering Poortwachter genoemd. Dit gebeurd aan de hand van re-integratietrajecten. Spoortrajecten richten zich op het re-integreren. Dit kan zowel binnen de huidige of een andere organisatie. In het eerste spoor traject wordt er gekeken naar re-integratie bij de huidige werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd. Dit kan ook korter dan één jaar duren. Wanneer er naar een jaar, soms ook eerder, een terugkeer binnen de huidige organisatie niet mogelijk is, dan wordt er gekeken naar een andere oplossing. Dit traject heet het tweede spoor traject. In dit traject spannen werknemer en werkgever zich beiden in om buiten de huidige organisatie een passende functie te vinden.

Re-integratie in Venlo, hoe gaat het in zijn werk?

Voor een re-integratietraject in het eerste als het tweede spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingezet. Choice & Partners is zo een gespecialiseerd re-integratiebureau die organisaties en werknemers helpt bij het vinden van een passende oplossing. Wij ondersteunen hierin zowel de organisaties als de werknemers.

Werknemers helpen wij onder andere met persoonlijke ontwikkeling door te ondersteunen bij conflicten, effectiever communiceren, faalangsten en de balans tussen privé en werk. Daarnaast kijken wij ook naar andere mogelijkheden zoals bijscholing en het vinden van andere werk. Loopbaanadvies is hierbij een belangrijk onderdeel van een traject. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in jobhunting en loopbaancoaching.

Wat gebeurt er als re-integratie niet meer mogelijk is?

Is re-integratie binnen de huidige organisatie niet meer mogelijk? Dan wordt het tweede spoor traject ingezet. In het tweede spoor traject wordt er gezocht naar een functie buiten de huidige organisatie. Onze adviseurs kijken hierbij naar de wensen, behoeften en beperkingen van de werknemer. Zo zorgt Choice & Partners voor een passende oplossing voor zowel de werkgever als werknemer. Hierna gaan we aan de slag met een sollicitatiestrategie. Dit doen we door een jobhunter in te zetten en moderne sollicitatietechnieken toe te passen. Zo passen wij onder andere social media en videosollicitatie toe.

We zetten ons eigen netwerk in en helpen bij het inzetten van het professionele netwerk van de werknemer. Zo wordt de kracht van een netwerk ontdekt en wordt ons platform gebruikt voor een oplossing. We zetten daarbij ook jobhunting in de omgeving Venlo in.

Persoonlijke aanpak staat centraal

Als re-integratiebureau in Venlo staat een persoonlijke aanpak centraal. Onze adviseurs luisteren naar de wensen en behoeften en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Rust en ruimte staan bij ons centraal om de gestelde doelen met een creatieve aanpak te bereiken.

Elke twee maanden zal er een schriftelijk verslag worden opgesteld. Wij zorgen er ook voor dat we volgens de bestaande wet- en regelgeving werken. Het traject bestaat uit controleerbare en transparantie acties waarbij contact met een werkgever, bedrijfsarts en de casemanager centraal staat.

Naast re-integratie in Venlo bieden wij ook loopbaancoaching en outplacement aan.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs

  • Hidden