Wat is re-integratie?

Het is wettelijk vastgelegd dat wanneer een werknemer langdurig ziek wordt, zowel de werkgever als de werknemer zich moeten inspannen voor een terugkeer of het vinden van ander werk. Dit is vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. Een re-integratie gebeurd aan de hand van re-integratietrajecten. In het eerste jaar wordt er gekeken naar een oplossing binnen de huidige organisatie. Dit wordt het eerste spoor traject genoemd. Wanneer dit niet lukt binnen een jaar, en soms ook eerder, dan wordt er gekeken naar een oplossing buiten de huidige organisatie. Dit wordt de re-integratie tweede spoor genoemd. In dit traject spannen de werknemer en de werkgever zich in om buiten de huidige organisatie passend werk te vinden.

Re-integratie in Enschede, hoe gaat het in zijn werk?

Voor een re-integratietraject in het eerste en tweede spoor wordt vaak een re-integratiebureau ingezet. Wij zijn zo een gespecialiseerd re-integratiebureau die werkgevers en werknemers helpt bij het vinden van een passende oplossing. Onze adviseurs ondersteunen hierin de werkgevers en werknemers.

Wij helpen werknemers onder andere met persoonlijke ontwikkeling door te ondersteunen bij faalangsten, communicatie en de balans tussen privé en werk. Werkgevers helpen wij met het vinden van een passende functie voor de werknemer. Verder kijken wij ook naar mogelijkheden in bijscholing en het vinden van werk in een andere functie. Loopbaancoaching is daarom een belangrijk aspect van onze gespecialiseerde adviseurs.

Wat gebeurt er als re-integratie binnen de huidige functie niet meer mogelijk is?

Is re-integratie binnen de huidige organisatie en functie niet meer mogelijk? Dan wordt in het tweede spoor traject gezocht naar een functie buiten de organisatie. Hierbij houden onze adviseurs rekening met de wensen, behoeften en beperkingen. We kijken hierbij vooral naar wat er wel kan en niet naar wat er niet kan. Want hier liggen de kansen. Vervolgens gaan we aan de slag met een succesvolle sollicitatiestrategie. Hier staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Met moderne sollicitatietechnieken zoals social media en videosollicitatie gaan we op zoek naar een passende oplossing. Daarnaast zetten we ook ons eigen netwerk in en helpen we met inzetten van het netwerk van de werknemer. Jobhunting speelt een belangrijke rol bij het vinden van passend werk buiten de organisatie.

Persoonlijke aanpak

Als re-integratiebureau in de regio Enschede staat een persoonlijke aanpak bij ons centraal. Onze gespecialiseerde adviseurs luisteren naar de wensen en behoeften en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Er wordt goed gekeken naar wat er mogelijk is. Zo wordt er rust en ruimte gecreëerd om gestelde doelen te bereiken.

Elke twee maanden zal er een schriftelijk verslag worden opgesteld. Zo zorgen wij er ook voor dat we volgens de wet- en regelgeving werken. Het traject bestaat uit controleerbare en transparantie acties waarbij contact met een werkgever, bedrijfsarts en de casemanager centraal staat. Naast re-integratie in Enschede bieden wij ook outplacement en jobhunting aan.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs

  • Hidden