Wat is re-integratie?

In de Wet Verbetering Poortwachter is het wettelijk vastgelegd dat wanneer een werknemer ziek wordt, zowel een werknemer als werkgever zich moeten inspannen voor een terugkeer of het vinden van ander passend werk. In het eerste ziektejaar wordt er gekeken naar re-integratie binnen de huidige werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd.

Wanneer er naar een jaar, en soms ook eerder, een terugkeer in het eerste spoor niet is gelukt, dan wordt er gekeken naar een oplossing buiten de huidige organisatie. Dit wordt het tweede spoor traject genoemd. In dit traject spannen de werkgever en werknemer zich in om buiten de organisatie werk te zoeken.

Re-integratie in Den Bosch, hoe werkt het?

Voor een re-integratietraject in het eerste als het tweede spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingezet. Choice & Partners is een gespecialiseerd re-integratiebureau die organisaties en werknemers helpt bij het vinden van een passende oplossing. Onze gespecialiseerde adviseurs ondersteunen hierin de organisaties en werknemers. Zo helpen wij werknemers onder andere met persoonlijke ontwikkeling door te ondersteunen bij conflicten, angsten, communicatie en de balans tussen privé en werk. Verder kijken wij ook naar mogelijkheden in bijscholing en het vinden van werk in een andere functie. Loopbaancoaching is een belangrijk onderdeel van onze advies.

Wat gebeurt er als re-integratie niet meer mogelijk is?

Is re-integratie binnen de huidige organisatie en functie niet meer mogelijk? Dan wordt in het tweede spoor traject gezocht naar een functie buiten de organisatie. Hierbij houden onze adviseurs rekening met de wensen en behoeften van de werknemer. We kijken naar wat er wel kan en niet naar wat er niet kan. Vervolgens gaan aan de slag met het bewerkstelligen van een sollicitatiestrategie. Hier staat persoonlijke ontwikkeling en moderne sollicitatietechnieken zoals social media en videosollicitatie centraal. Zo gaan wij op zoek naar een passende oplossing.

We helpen daarbij ook bij het actief en professioneel inzetten van een eigen netwerk. Je ontdekt de kracht, maakt gebruikt van ons eigen platform en we zetten jobhunting in Den Bosch in.

Persoonlijke aanpak

Als re-integratiebureau in de regio Den Bosch staat een persoonlijke aanpak bij ons centraal. Onze adviseurs luisteren naar de wensen en behoeften en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Zo creëren wij rust en ruimte om doelen met een creatieve aanpak te bereiken.

Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, wordt er tweemaandelijks een verslag opgesteld. Zo zorgen wij er ook voor dat we volgens de wetgeving van Verbetering Poortwachter werken. Ons traject bestaat uit transparante acties, waarbij veel contact wordt gehouden met de werkgever, bedrijfsarts en een casemanager.

Naast re-integratie in Den Bosch bieden wij ook loopbaancoaching en outplacement aan.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs

  • Hidden