Wat is re-integratie?

In de Wet Verbetering Poortwachter is vastgelegd dat als een werknemer ziek wordt, zowel werkgever als werknemer zich in moeten spannen voor terugkeer met passend werk. In het eerste ziektejaar richt de re-integratie zich vooral op werk bij de eigen werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd..

Als na een jaar, maar soms ook eerder, terugkeer in het eerste spoor niet gelukt is, dan moeten werkgever en werknemer zich inspannen om werk te zoeken buiten de eigen organisatie. Dit wordt re-integratie tweede spoor genoemd.

Hoe werkt het re-integratietraject in Breda?

Voor zowel re-integratie eerste spoor, als re-integratie tweede spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingeschakeld, zoals Choice en Partners. Onze adviseurs helpen je op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan het omgaan met stress, conflicten, faalangst, grenzen stellen, effectief communiceren en het balanceren van werk en privé. Ook kijken wij naar andere mogelijkheden zoals bijscholing of een andere functie en wij geven loopbaan advies.

Wat gebeurt er als re-integratie op mijn werk niet mogelijk is?

Is terugkeren in je oude functie niet mogelijk? Dan wordt er in het tweede spoor gezocht naar een baan buiten de organisatie, rekening houdend met je wensen. We focussen zoveel mogelijk op wat je wel kan, want daar liggen je kansen. Vervolgens ga je actief aan de slag met een sollicitatiestrategie die voor jou het beste werkt. Hierbij is personal branding het uitgangspunt. We zetten moderne sollicitatietechnieken in, zoals social media en een videoportret. Ook ontdek je de kracht van netwerken. Je maakt gebruik van ons online platform en we zetten jobhunting in Breda in.

De adviseurs van Choice en Partners luisteren naar je en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Hierbij creëren we rust en ruimte waarna we met energie en creativiteit het doel bereiken. Tegelijkertijd bestaat het traject uit controleerbare, transparante acties waarbij we veel contact onderhouden met werkgever, bedrijfsarts en casemanager. Bij Choice en Partners werken wij volgens de voorschriften uit de Wet Verbetering Poortwachter. Onze adviseurs uit Breda staan voor je klaar.

Naast re-integratie bieden we ook loopbaanbegeleiding en outplacement aan in Breda.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs