Wat is re-integratie?

In de Wet Verbetering Poortwachter is het wettelijk vastgelegd dat wanneer een werknemer ziek wordt, zowel een werknemer als werkgever zich moeten inspannen voor een terugkeer of het vinden van ander passend werk. Dit gebeurt met re-integratietrajecten. Deze trajecten richten zich op het re-integreren in de huidige organisatie en als dat niet lukt in een andere organisatie. In het eerste ziektejaar wordt er gekeken naar re-integratie binnen de huidige werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd.

Wanneer er naar een jaar, en soms ook eerder, een terugkeer in het eerste spoor niet is gelukt, dan wordt er gekeken naar een oplossing buiten de huidige organisatie. Dit wordt het tweede spoor genoemd. In dit traject spannen de werkgever en werknemer zich in om buiten de organisatie werk te zoeken.

Re-integratie in Nijmegen

Voor een re-integratietraject in zowel het eerste als het tweede spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingezet. Choice & Partners is een gespecialiseerd re-integratiebureau in de buurt van Nijmegen die organisaties en werknemers helpt bij het vinden van een passende oplossing. Choice & Partners ondersteunt hierin de organisaties en werknemers.

Wij helpen werknemers onder andere met persoonlijke ontwikkeling door te ondersteunen bij conflicten, angsten, communicatie en de balans tussen privé en werk. Verder kijken wij ook naar mogelijkheden in bijscholing en het vinden van werk in een andere functie. Loopbaancoaching is daarom een belangrijk onderdeel van het traject.

Wat gebeurt er als re-integratie niet meer mogelijk is?

Is re-integratie binnen de huidige organisatie en functie niet meer mogelijk? Dan wordt in het tweede spoor traject gezocht naar een functie buiten de huidige organisatie. Onze adviseurs houden hierbij rekening met de wensen, behoeften en beperkingen van de werknemer. We kijken hierbij echter vooral naar wat er wel kan en niet naar wat er niet kan. Hier liggen namelijk de kansen voor zowel de werknemer als de werkgever. Hierna gaan we aan de slag met een sollicitatiestrategie. Dit doen we door een jobhunter in te zetten en moderne sollicitatietechnieken toe te passen. Zo passen wij onder andere social media en videosollicitatie toe.

Tot slot zetten we ons en het netwerk van de werknemer in. De werknemer ontdekt de kracht van een eigen netwerk en we helpen om er nog meer uit te halen. Ook zetten we jobhunting in omgeving van Nijmegen in. Zo gaan wij op zoek naar een passende oplossing!

Persoonlijke aanpak

Als re-integratiebureau in de regio Nijmegen staat een persoonlijke aanpak bij ons centraal. Onze adviseurs luisteren naar de wensen en behoeften en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Zo creëren wij rust en ruimte om doelen met een creatieve aanpak te bereiken.

Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, wordt er tweemaandelijks een verslag opgesteld. Wij zorgen er ook voor dat we volgens de bestaande wet- en regelgeving werken. Ons traject bestaat uit transparante acties, waarbij er veel contact wordt gehouden met de werkgever, bedrijfsarts en een casemanager.

Naast re-integratie in Nijmegen bieden wij ook loopbaancoaching en outplacement aan.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs

  • Hidden