Wat is re-integratie?

In de Wet Verbetering Poortwachter is het wettelijk vastgelegd dat wanneer een werknemer ziek wordt, zowel een werkgever als werknemer zich zou moeten inspannen voor een terugkeer of het vinden van ander passend werk. Dit gebeurd door middel van re-integratietrajecten. In het eerste ziektejaar wordt er gekeken naar re-integratie binnen de huidige werkgever. Dit wordt het eerste spoor genoemd.

Wanneer er naar een jaar, en soms ook eerder, een terugkeer in het eerste spoor niet is gelukt, dan wordt er gekeken naar een oplossing buiten de huidige organisatie. Dit wordt re-integratie tweede spoor genoemd. In dit traject spannen de werkgever en werknemer zich in om buiten de huidige organisatie en functie werk te zoeken.

Hoe werkt re-integratie bij Choice & Partners?

Voor een re-integratietraject in zowel het eerste als het tweede spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingezet. Choice & Partners is zo een gespecialiseerd re-integratiebureau die organisaties en werknemers helpt bij het vinden van een passende oplossing. De gespecialiseerde adviseurs van Choice & Partners ondersteunen hierin de organisaties en werknemers. Wij helpen werknemers onder andere met persoonlijke ontwikkeling door te ondersteunen bij conflicten, angsten, effectieve communicatie en de balans tussen privé en werk. Werkgevers helpen wij met het vinden van een passende functie voor de werknemer. Verder kijken wij ook naar mogelijkheden in bijscholing en het vinden van werk in een andere functie. Loopbaancoaching is daarom een belangrijk aspect van onze gespecialiseerde adviseurs.

Wat gebeurt er als re-integratie binnen de huidige functie niet meer mogelijk is?

Is re-integratie binnen de huidige organisatie niet meer mogelijk? Dan wordt het tweede spoor traject ingezet om een functie buiten de organisatie te zoeken. Hierbij houden onze adviseurs rekening met de wensen, behoeften, beperkingen en naar wat er mogelijk is. Hier liggen namelijk de kansen. Vervolgens gaan onze adviseurs aan de slag met een sollicitatiestrategie. Persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal. Er worden moderne sollicitatie strategieën zoals social media en videosollicitatie toegepast. Daarnaast speelt netwerken een belangrijke rol. Zo wordt zowel ons netwerk als het netwerk van de werknemer ingezet. De kracht van een goed netwerk wordt ontdekt en we leren hierbij hoe er nog meer kan worden uitgehaald. Tot slot zetten we ook jobhunting in de omgeving van Leeuwarden in.

Persoonlijke aanpak

Als re-integratiebureau in de regio Leeuwarden staat een persoonlijke aanpak bij ons centraal. Onze adviseurs luisteren naar de wensen en behoeften en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Dit doen ze door goed te kijken naar wat er mogelijk is.. Zo creëren zij rust en ruimte om doelen met een creatieve aanpak te bereiken.

Er wordt tweemaandelijks een verslag opgesteld. Zo zorgen we ervoor dat er volgens de bestaande wet- en regelgeving wordt gewerkt. Een traject met Choice & Partners bestaat uit transparante acties waarbij er veel contact wordt gehouden met de werkgever, bedrijfsarts en casemanager. Naast re-integratie in Leeuwarden bieden wij ook outplacement aan.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs

  • Hidden