Wat is re-integratie?

In de Wet Verbetering Poortwachter is het wettelijk vastgelegd dat wanneer een werknemer ziek wordt, zowel een werknemer als werkgever zich moeten inspannen voor een terugkeer of het vinden van ander passend werk. In het eerste ziektejaar wordt er gekeken naar re-integratie binnen de huidige werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd.

Wanneer er naar een jaar en soms ook eerder, een terugkeer in het eerste spoor niet is gelukt, dan wordt er gekeken naar een oplossing buiten de huidige organisatie. Dit wordt het tweede spoor genoemd. In dit traject spannen de werkgever en werknemer zich in om buiten de organisatie werk te zoeken.

Hoe werkt het re-integratietraject in Arnhem?

Voor zowel re-integratie eerste spoor, als het tweede spoor traject wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingeschakeld, zoals Choice en Partners. Wij zijn actief door heel Nederland. Onze adviseurs helpen je op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan het omgaan met stress, faalangst, grenzen stellen, effectief communiceren en de balans tussen werk en privé. Daarnaast kijken we ook naar andere mogelijkheden. We kijken onder andere naar bijscholing, een eventueel andere functie en loopbaanadvies.

Wat gebeurt er als re-integratie op mijn werk niet meer mogelijk is?

Is het terugkeren niet meer mogelijk? Dan wordt er in het tweede spoor traject gezocht naar een baan buiten de organisatie, rekening houdend met je wensen. We focussen zoveel mogelijk op wat je wel kan. Simpelweg omdat daar de kansen liggen. Hierna gaan we actief aan de slag met een passende sollicitatiestrategie. We kijken hiernaar wat het beste werkt. Persoonlijke ontwikkeling en moderne sollicitatietechnieken zijn hierbij de uitgangspunten.

We helpen daarbij ook bij het actief en professioneel inzetten van een eigen netwerk. Je ontdekt de kracht, maakt gebruikt van ons eigen platform en we zetten jobhunting in de regio Arnhem in.

Onze adviseurs kiezen voor een persoonlijke aanpak en luisteren naar de wensen en behoeften. Zo creëren wij een ruimte en rust waarmee we de doelen gaan behalen. Gedurende het re-integratietraject wordt er veel contact gehouden met de werkgever, bedrijfsarts en casemanager. Een re-integratietraject bestaat uit controleerbare en transparante acties. We werken volgens de voorschriften uit de Wet Verbetering Poortwachter. Ben je op zoek naar een re-integratiebureau in Arnhem? Onze adviseurs uit Arnhem staan voor je klaar.

Bij Choice en Partners kun je ook terecht voor loopbaancoaching en outplacement.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs

  • Hidden