Wat is re-integratie?

In de Wet Verbetering Poortwachter is vastgelegd dat als een werknemer ziek wordt, zowel werkgever als werknemer zich in moeten spannen voor terugkeer met passend werk. In het eerste ziektejaar richt de re-integratie zich vooral op werk bij de eigen werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd.

Als na een jaar, maar soms ook eerder, terugkeer in het eerste spoor niet gelukt is, dan moeten werkgever en werknemer zich inspannen om werk te zoeken buiten de eigen organisatie. Dit wordt re-integratie tweede spoor genoemd.

Re-integratie in Amersfoort, hoe werkt het?

Voor een re-integratietraject in het eerste als het tweede spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingezet. Choice & Partners is een gespecialiseerd re-integratiebureau die organisatie en werknemers helpt bij het vinden van een passende oplossing. Zo helpen wij werknemers onder andere met persoonlijke ontwikkeling door te ondersteunen bij conflicten, faalangsten, effectieve communicatie en de balans tussen privé en werk. Verder kijken wij ook naar mogelijkheden in bijscholing en het vinden van werk in een andere functie. Loopbaanadvies is een belangrijk onderdeel en specialisme van onze adviseurs.

Wat gebeurt er als re-integratie op mijn werk niet mogelijk is?

Is re-integratie binnen de huidige organisatie en functie niet meer mogelijk? Dan wordt in het tweede spoor traject gezocht naar een functie buiten de organisatie. Hierbij houden onze adviseurs rekening met de wensen en behoeften van de werknemer. We kijken naar wat er wel kan en niet naar wat er niet kan. Vervolgens gaan aan de slag met het bewerkstelligen van een sollicitatiestrategie. Hier staat persoonlijke ontwikkeling en moderne sollicitatietechnieken zoals social media en videosollicitatie centraal. Zo gaan wij op zoek naar een passende oplossing.

We helpen daarbij ook bij het actief en professioneel inzetten van een eigen netwerk. Je ontdekt de kracht, maakt gebruikt van ons eigen platform en we zetten jobhunting in Amersfoort in.

Persoonlijke aanpak

Als re-integratiebureau in Amersfoort staat een persoonlijke aanpak bij ons centraal. Onze adviseur luisteren naar de wensen en behoeften en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Zo creëren wij rust en ruimte om doelen met een creatieve aanpak te bereiken.

Elke twee maanden zal er een schriftelijk verslag worden opgesteld. Zo zorgen wij er ook voor dat de volgens de wet van Verbetering Poortwachter werken. Het traject bestaat uit controleerbare en transparantie acties waarbij contact met een werkgever, bedrijfsarts en de casemanager centraal staat.

Naast re-integratie in Amersfoort bieden wij ook loopbaancoaching en outplacement in aan.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs

  • Hidden