Wat is re-integratie?

In de Wet Verbetering Poortwachter is het wettelijk vastgelegd dat wanneer een werknemer ziek wordt, zowel een werknemer als werkgever zich zou moeten inspannen voor een terugkeer of het vinden van ander passend werk. Dit gebeurd door middel van re-integratietrajecten. In het eerste ziektejaar wordt er gekeken naar re-integratie binnen de huidige werkgever. Er wordt hierbij gekeken of en hoe het mogelijk is om te re-integreren binnen de huidige organisatie. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd.

Wanneer er naar een jaar, en soms ook eerder, een terugkeer in het eerste spoor niet is gelukt, dan wordt er gekeken naar een oplossing buiten de huidige organisatie. Dit wordt re-integratie tweede spoor genoemd. In dit traject spannen de werkgever en werknemer zich in om buiten de organisatie passend werk te zoeken.

Re-integratie in Almere, hoe werkt het?

Voor een re-integratietraject in het eerste als het tweede spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingezet. Choice & Partners is een gespecialiseerd re-integratiebureau die organisaties en werknemers helpt bij het vinden van een passende oplossing. Onze adviseurs ondersteunen hierin de organisaties en werknemers. Zo helpen wij werknemers onder andere met persoonlijke ontwikkeling door te ondersteunen bij conflicten, effectieve communicatie, angsten en de balans tussen privé en werk. Verder kijken wij ook naar mogelijkheden in bijscholing en het eventueel vinden van een andere passende functie. Daarbij is loopbaancoaching een belangrijk onderdeel.

Wat gebeurt er als re-integratie niet lukt?

Is re-integratie binnen de huidige organisatie en functie niet meer mogelijk? Dan wordt in het tweede spoor traject gezocht naar een functie buiten de organisatie. Hierbij houden onze adviseurs rekening met de wensen, behoeften en beperkingen. We kijken hierbij vooral naar wat er wel kan en niet naar wat er niet kan. De reden? Hier liggen namelijk de kansen. Vervolgens gaan aan de slag met een succesvolle sollicitatiestrategie. Hier staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Met moderne sollicitatietechnieken zoals social media en videosollicitatie gaan we op zoek naar een passende oplossing. Daarbij speelt ons en het netwerk van de werknemer een belangrijke rol. De werknemer ontdekt de kracht van een goed netwerk en we helpen de werknemer om er nog meer uit te halen. Daarbij zetten we ook jobhunting in de omgeving van Almere in.

Persoonlijke aanpak

Als re-integratiebureau in de regio Almere staat een persoonlijke aanpak bij ons centraal. Onze gespecialiseerde adviseurs luisteren naar de wensen en behoeften en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Zo creëren wij rust en ruimte om doelen te bereiken. Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, wordt er tweemaandelijks een verslag opgesteld. Zo zorgen wij er ook voor dat we volgens de wet- en regelgeving werken. Ons traject bestaat uit transparante en controleerbare acties, waarbij er veel contact wordt gehouden met de werkgever, bedrijfsarts en een casemanager. Naast re-integratie in Almere bieden wij ook loopbaancoaching en outplacement aan.

Maak gratis afspraak met onze adviseurs

  • Hidden