Wat kost een loopbaancoach?

Omdat ik al 27 jaar werk als loopbaancoach, herken ik op feestjes in allerlei conversaties waarin mensen praten over hun werk, bekende loopbaanvragen, zoals:
“Ik weet wel wat ik niet wil, maar niet wat ik wel wil.”
“Ik vind mijn werk niet zo leuk, bevredigend, zingevend, inspirerend, leerzaam, gezellig meer maar veranderen, hm ja, dat komt wel. Als. Later. Ooit..”
“Ik heb het gevoel dat er meer in me zit dan er nu uit komt.”

Herken jij je in deze vragen?

Ik adviseer dan altijd naar een loopbaancoach te gaan. “Ah”, zeggen ze dan, “wat een idee! En wat kost dan een loopbaancoach?” Ik draai dat altijd liever om en vraag ze wat het kost als ze ziek worden of stagneren in hun ontwikkeling, omdat de baan niet meer past maar ze toch blijven zitten. Maar goed, de kosten van een loopbaancoach. “Wat kost loopbaancoaching?” vragen, is zo’n beetje als vragen wat de kosten zijn van een jurk. Je kunt er alle kanten mee op.

“Ik vind mijn werk niet zo leuk, bevredigend, zingevend, inspirerend, leerzaam, gezellig meer maar veranderen, hm ja, dat komt wel. Als. Later. Ooit..”

Elk traject is anders

Bij een loopbaancoach zijn de kosten afhankelijk van de lengte van het traject, de ervaring van de coach, de tools die worden ingezet en de eventuele rapportage die wordt gevraagd. Een goede coach zal eerst in een intake gesprek vaststellen wat je vraag precies is en daarna een voorstel kunnen doen over de tijd en middelen die nodig zijn om je vraag te beantwoorden. Het kan zelfs voorkomen dat het intake gesprek al voldoende is omdat de cliënt zijn eigen vraag scherp moet stellen en soms daarna ook zelf op de oplossing komt. Dan zijn de kosten voor loopbaancoaching heel laag!

“Ik weet wel wat ik niet wil, maar niet wat ik wel wil.”

Loopbaancoach kosten en uren

De meeste loopbaantrajecten duren tussen de 4 en 8 uur en bevatten mogelijkerwijs nog wat testen en een werkboek of platform met aanvullende opdrachten. De kosten zullen dan tussen de 600 en 1500 euro liggen. Let er wel altijd op of de btw inclusief of exclusief is. Prijzen voor particulieren en bedrijven kunnen verschillen.

Het is ook belangrijk om te kijken wat het je oplevert. De kosten van een loopbaancoach wegen vaak ruimschoots op tegen het nut van een loopbaantraject. Je doet immers inzichten op over je interesses, drijfveren, competenties en persoonlijkheid waar je je hele verdere werkzame leven op kunt voortbouwen. Een loopbaan die berust op weloverwogen keuzes is een duurzame loopbaan.

“Ik heb het gevoel dat er meer in me zit dan er nu uit komt.”

De kosten van een loopbaancoach zijn een investering in de toekomst

De keuzes moeten doordacht en doorvoeld zijn. En passen bij de omstandigheden van je leven van dat moment. En passend bij de arbeidsmarkt, ook die van de toekomst. Realistisch, haalbaar, positief, inspirerend  en duurzaam. Dat is de kosten meer dan waard!

Heb je nog vragen over een loopbaantraject? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Neem contact met ons op en misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen

  • Hidden