Outplacement voor werkgever en werknemer

Gaat jouw bedrijf een proces door van reorganisatie of denk jij dat je contract niet wordt verlengd? De kans bestaat dat je een outplacement traject wordt aangeboden. Tijdens een outplacementtraject krijg je begeleiding van A tot Z. Het accepteren van het ontslag, het zoeken naar een nieuwe baan en nieuwe kansen in jouw loopbaan ontdekken, samen met Choice start je een nieuw hoofdstuk in je carrière!

Wat is outplacement?

Outplacement is een traject waarbij een externe partij je helpt bij het op zoek gaan naar een nieuwe baan. In plaats van ‘alleen’ een ontslag onderga je een coachingstraject waarbij alle stadia, van het accepteren van een ontslag tot aan de slag gaan bij je nieuwe job, aan bod komen.

Wat kan een outplacementbureau voor je betekenen?

Je bent ontslagen of je wordt binnenkort ontslagen, dat is een nare tijd. Veel mensen gaan twijfelen aan hun kunnen, zijn boos op hun voormalige werkgever of weten even niet wat ze aanmoeten met deze situatie. Een outplacementbureau gaat met je zitten om ervoor te zorgen dat jij je ontslag verwerkt, je herpakt en vol van vertrouwen op zoek gaat naar een werkgever waar jij je kunt ontwikkelen.
Bij Choice gaan we samen met jou kijken naar je talenten, je kwaliteiten en je nog onbenutte mogelijkheden. We draaien voor jou een passende sollicitatiestrategie in elkaar. Op basis hiervan gaan we aan de slag. Een outplacementbureau is er dan ook niet alleen ter ondersteuning, we gaan actief met je aan de slag. Alles zodat jij een passende baan gaat vinden. Een baan waar je op je plek zit, plezier hebt en je kunt ontwikkelen.

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Bij Choice vinden we de basis belangrijk. Als jij je ontslag nog niet hebt verwerkt, kan je nog niet vol goede moed op zoek gaan naar een nieuwe baan. Verwerking is dan ook de eerste stap. Het is helemaal niet raar om met twijfel en woede te zitten na je ontslag, samen met jou zorgen we ervoor dat je dit een plek kunt geven.
Na dit onderdeel gaan we kijken naar jou, wie ben je en wat heb jij je volgende werkgever allemaal te bieden? Wat zijn jouw kwaliteiten, waar liggen je passies en wat vindt jij nou leuk om te doen? Zeker als je lang in dienst bent geweest bij een vorige werkgever, kan het zijn dat jouw vorige baan eigenlijk niet meer is wat je wil voor de rest van je loopbaan. Misschien wil je je wel laten bijscholen, omscholen, of als zelfstandige aan de slag. Dat is natuurlijk mogelijk!
Nadat we hebben onderzocht wat je eigenlijk wil en hoe jij je volgende baan voor je ziet, kun je van ons sollicitatietraining krijgen. Zat je al meerdere jaren bij je vorige werkgever? Dan kan het zijn dat je een beetje roestig bent geworden wat betreft solliciteren. Onze coaches zorgen ervoor dat jij je op je beste manier kunt presenteren en jouw kwaliteiten zo goed mogelijk naar voren kunt laten komen. We geven je tips & tricks waardoor jij zo snel mogelijk weer met een leuke baan kunt beginnen.
Tijdens het traject van solliciteren kunnen wij je eventueel nog ondersteunen. Hierbij kunnen we evalueren hoe een sollicitatiegesprek ging en hoe je bij het volgende gesprek jezelf kunt verbeteren of beter kunt voorbereiden. Ben jij op zoek naar een ervaren outplacementbureau? Neem dan contact met ons op, we geven graag uitleg hoe wij jou kunnen helpen aan de volgende stap in je werkende leven!

Neem contact met ons op