Heb je dat ook wel eens, dat je peinzend terugdenkt aan jouw werk zo’n tien of vijftien jaar geleden? Wat is er veel veranderd! Terugdenken doet je vast ook denken aan de toekomst: zal je nog wel meekunnen met alle nieuwe technologieën en beroepen over 10 jaar? Ben je nog enthousiast over je werk? Gemotiveerd, betrokken en gezond? Heb je de energie die nodig is?
Denken aan de toekomst doet iedereen, een loopbaan is immers een lange periode waarin er veel ontwikkelingen kunnen zijn. Je spendeert een groot deel van je tijd aan werk, het is dan ook verstandig dat je de regie wilt nemen over je werkzame leven. Als je merkt dat je vragen hebt over je werk en de toekomst, dan kun je kiezen voor Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers.
Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers is een subsidieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met deze regeling kunnen 45-plussers profiteren van sessies met een loopbaanadviseur. Tijdens deze vier sessies van een uur kun je in een veilige omgeving en zonder verplichtingen praten over de vragen die je hebt over je toekomst. Je leert er de regie te nemen over jouw loopbaan en er wordt een ontwikkelplan opgesteld.
Tijdens de sessies met jouw loopbaanadviseur krijg je advies op maat. Samen werk je aan een ontwikkeltraject, waarbij je een beter beeld krijgt van wat je wilt in de toekomst én hoe je dit kunt doen. Wil je bij jouw werkgever blijven maar doorgroeien? Of vind je het net het moment om van koers te veranderen? Wil je met iemand bespreken of je jouw werk tot de AOW-leeftijd kunt volhouden? Of twijfel je, ondanks een goede baan, of je niet iets anders wilt? Vrees je dat je werk nu wel leuk is, maar over enkele jaren niet meer? Welke vragen je ook hebt, je kunt ermee terecht bij jouw loopbaanadviseur. Het ontwikkelplan wordt opgesteld met concrete acties, zodat de kans vergroot wordt dat je aan het werk kunt blijven tot jouw pensioen.
Het Ontwikkeladvies helpt je om naar de toekomst te kijken en je te ontwikkelen. Een groot voordeel aan dit advies is dat het gesprek in een veilige omgeving gebeurt. Jouw werkgever komt dit niet te weten; wat er besproken wordt is tussen jou en je adviseur.
Uit onderzoek van Oval, de branchevereniging voor organisaties werkzaam in de vitaliteit, activering en loopbaanbegeleiding, blijkt dat ruim 85% van de werknemers die hebben gekozen voor gesprekken met een loopbaanprofessional, dit geheel zelfstandig deden. Wist je dat in de eerste drie maanden van 2019 ruim 4000 mensen geprofiteerd hebben van Ontwikkeladvies voor 45-plussers?
Er zijn dus veel werknemers, die net zoals jou hun toekomst willen bespreken. Het Ontwikkeladvies voor 45-plussers maakt deel uit van het actieplan van minister Wouter Koolmees om oudere werknemers aan het werk te houden in tijden van een hogere AOW-leeftijd en slinkende kansen op de arbeidsmarkt. Hiervoor is er budget vrijgemaakt, dus als je geaccepteerd wordt, kun je hiervan gratis gebruikmaken!
Ben je geen werknemer maar een leidinggevende? Dan kun je een training Ontwikkeladvies voor Leidinggevenden volgen; deze behoort ook tot de subsidieregeling. Zo leer je hoe je een werknemer kunt begeleiden bij zijn of haar ontwikkelingstraject. Vraag hierover meer informatie aan een loopbaanadviseur!
Er zijn enkele voorwaarden om te mogen gebruikmaken van het Ontwikkelingsadvies. Ten eerste moet je uiteraard 45 of ouder zijn. Je moet bovendien minimaal 12 uur per week werken. Je kunt niet in aanmerking komen voor dit advies als je al werkloos bent, je jouw werk wegens ziekte niet meer kunt doen of als er al een ontslag- of reorganisatieregeling voor jou van kracht is. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kun je het Ontwikkeladvies aanvragen!
Gelukkig voor jou is het helemaal niet lastig om Ontwikkeladvies voor 45-plussers aan te vragen. Het enige wat jij hoeft te doen, is een loopbaanadviseur zoeken. Choice en Partners helpt jou hier graag mee. Onze loopbaanadviseurs staan voor je klaar in heel Nederland! Als je besloten hebt om Ontwikkeladvies te volgen bij één van onze adviseurs, dan maken wij het papierwerk voor jou in orde. Wij doen de aanvraag voor de subsidie, zodat jij kunt profiteren van kosteloos advies. Deze regeling loopt nog tot januari 2020.
Een grotere mate van werkvermogen betekent een grotere mate van productiviteit van de werknemer en een kleinere kans op uitval door stress en/of burn-out.
Een adequaat 2e spoortraject moet volgens de RIV-toets van het UWV drie onderdelen bevatten. De arbeidsmogelijkheden, de hervattingsmogelijkheden en de verwervingsmogelijkheden. Het 2e [...]
Als werkgever moet je een zieke werknemer ondersteunen bij de reintegratie 2e spoor. Dat doe je omdat dat dat een verplichting is die voortvloeit uit de Wet Verbetering Poortwachter. Maar als [...]