Confucius: Geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken.

Voor wie is loopbaanbegeleiding?

In het kort, voor iedereen! Ben je al een tijdje ongelukkig met je baan? Vraag je je af of je iets anders moet gaan doen, maar weet je niet welke kant je op moet? Tijd om hier werk van te maken! Loopbaanbegeleiding is een goed traject om erachter te komen wat jij wil én wat de vervolgstappen van jouw carrière zijn.

Waarom zou ik kiezen voor loopbaanbegeleiding?

Burn-outs, veel stress en geen scheiding tussen werk en privé. Dat is de realiteit voor een groot deel van de werknemers anno 2018. 14% van alle werknemers meldt jaarlijks burn-klachten. Dat burn-out beroepsziekte nummer één is, is dan ook niet raar. Door social media zien we alles van iedereen. WhatsApp bedrijfsgroepen zijn eerder regel dan uitzondering. Niet zo gek dat mensen het gevoel hebben dat ze altijd ‘aan’ moeten staan en overal op moeten reageren. Als je daarbij weinig energie haalt uit je werk en het gevoel hebt dat je meer kan, dan is het lastig om elke dag vrolijk en met plezier naar werk te gaan. Heb je daarnaast het gevoel dat je huidige functie of bij de organisatie waar je werkt niet meer bij je past? Dan is het tijd voor een evaluatie van jouw carrière.
Met loopbaanoriëntatie en begeleiding gaan we kijken hoe we het werkende leven weer leuk voor je kunnen maken!

Het taboe dat rust op overspannen zijn

Een burn-out ‘overkomt’ veel mensen, voor hun gevoel. Opeens ben je op en kun je niets meer. Pas als mensen gaan kijken naar de paar maanden voor hun burn-out, kunnen ze een patroon herkennen waar ze steeds over hun grenzen heen zijn gegaan. Het is lastig om ‘nee’ te zeggen in een bedrijf waarin iedereen ‘ja’ zegt. Bij sommige organisatie is het taboe om te zeggen dat je niet over wilt werken, als de rest dat wel doet. Of ‘nee’ te zeggen tegen bijvoorbeeld meer patiënten behandelen als een collega met zwangerschapsverlof is. Misschien wil je wel van je fulltime functie naar een parttime functie.
Onze coaches zien keer op keer mensen die werk hebben verricht dat meer was dan ze zouden moeten doen, of die door gingen terwijl ze niet door konden. Om gelukkig te zijn of te worden, kun je niet keer op keer over je grenzen heen gaan. Dit zorgt voor stress, te weinig slaap en geen tijd voor sociale activiteiten. De balans moet goed zijn. Is dit bij jou op dit moment niet het geval? Tijd voor loopbaancoaching!

Het proces van loopbaanoriëntatie en begeleiding

Hoe gaat loopbaanbegeleiding bij Choice in zijn werk? Samen met jou gaan we kijken naar je talenten, capaciteiten en interesses. Op basis daarvan gaan we kijken naar onbenutte mogelijkheden in het werkende leven en jouw positie op de arbeidsmarkt. Wil je bijvoorbeeld voor jezelf beginnen of moet je toch maar eens die wereldreis gaan maken? Ook dat zijn vraagstukken die je met een loopbaancoach kunt bespreken.
Samen met een loopbaancoach stel je een plan op hoe je ideale loopbaan eruit komt te zien. Misschien is dit wel met een nieuwe studie naast een parttime functie of een cursus in persoonlijke ontwikkeling. Wat wij willen bereiken voor jou is een gelukkig werkend leven, waardoor jij fluitend tot aan je pensioen (en daarna) kunt werken.

Neem contact met ons op