Loopbaanontwikkeling in coronatijden

Het zijn rare tijden. Door de lockdown werd ons leven helemaal overhoop gehaald. Onze dagindeling is veranderd. Er zijn andere dingen te doen dan anders. De een heeft het juist drukker dan ooit en de ander heeft tijd over. Deze veranderde omstandigheden prikkelen tot nadenken en geven soms ruimte voor reflectie. Reflectie over de loopbaanontwikkeling.

Ben ik wel gelukkig met deze baan?
Wil ik iets anders studeren of bijstuderen?

Reflectie tijdens de lockdown

De kans is groot dat jij tijdens deze lockdown gaat nadenken over je leven, baan en prioriteiten. In het dagelijkse leven zit je vaak vast in een ‘sleur’, waardoor je je reflecties over je leven aan de kant schuift. Misschien ben jij ooit na een lange werkdag kreunend op de bank gaan zitten, denkend: “Dit wil ik niet meer” … maar omdat je moe was, deed je er niets mee. Je ging de volgende dag weer gewoon naar je werk. Nu de wereld zo aan het veranderen is, kan het goed zijn dat je ineens wél de tijd en de energie hebt om meer na te denken over je leven, je baan en je carrière. Of misschien is deze periode net de druppel die de emmer deed overlopen.

Stel jij je vragen zoals:
Wat vind ik van mijn werkzaamheden?
Wat vind ik van mijn organisatie en mijn werkveld?
Hoe past mijn werk in mijn privéleven?
Heb ik straks nog werk?
Ben ik wel gelukkig met deze baan?
Waarom doe ik niets met mijn diploma?
Zou ik deze baan opnieuw kiezen als ik terug kon gaan in de tijd?
Wil ik iets anders studeren of bijstuderen?

Dan kan dat een teken zijn dat je een andere richting uit wilt met je leven.

Deze coronaperiode kan er dus voor zorgen dat jij anders naar je leven gaat kijken. Maar weten dat je iets wilt veranderen, is slechts stap één. We begrijpen dat het niet makkelijk is om hierna te weten welke stappen je moet zetten om je carrière een nieuwe wending te geven. Het kan ook zijn dat je nog helemaal niet weet wat je precies wilt, enkel dat je huidige carrière verandering nodig heeft. Wat jouw situatie ook is, als je gaat nadenken over je loopbaan veranderen, dan is loopbaanontwikkeling wat voor jou.

Ontdekken wat je wilt met loopbaanontwikkeling

In ‘normale’ tijden, kun je dan kiezen voor loopbaancoaching, waarbij je samenzit met een loopbaancoach en in enkele sessies jouw loopbaanontwikkeling onder de loep neemt. Jammer genoeg laat deze periode geen persoonlijke gesprekken toe. Gelukkig heeft Choice en Partners hier iets op gevonden!

Online loopbaanontwikkeling bij Choice en Partners

Speciaal voor deze bijzondere periode biedt Choice en Partners een aantrekkelijk, kortlopend traject aan. Dit traject bestaat uit drie intensieve online gesprekken en een loopbaanscan. Tijdens deze gesprekken zoek je een antwoord op belangrijke levensvragen, zoals “Wat kan ik?”, “Wie ben ik?” en natuurlijk ook “Wat wil ik?”. Hierbij kies je zelf je pad, maar helpt onze professionele begeleiding je weloverwogen keuzes te maken.

Onze loopbaancoaches kijken ook naar jouw arbeidsprofiel en hoe deze past in de huidige arbeidsmarkt. Kun jij direct aan de slag in een andere sector of heb je bijscholing nodig? Ben je aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt of heb je meer ervaring nodig? Loopbaanontwikkeling is een thema voor iedere werkende. Immers, we moeten allen lang blijven doorwerken nu de pensioengerechtigde leeftijd omhoog is gegaan. Daarom wil je gelukkig zijn met wat je doet. Inzetbaar zijn en blijven, vraagt regelmatige evaluatie over de eigen wensen en mogelijkheden. Wellicht is deze rare tijd ook voor jou hét moment om dat te doen. Neem contact met ons op en neem controle over jouw toekomst!

Kunnen we misschien iets voor je betekenen? Neem contact met ons op