Een adequaat 2e spoortraject moet volgens de RIVtoets van het UWV drie onderdelen bevatten. De arbeidsmogelijkheden, de hervattingsmogelijkheden en de verwervingsmogelijkheden. Het 2e spoortraject van Choice en Partners kent een tweedeling.
In de eerste fase van het 2e spoortraject wordt er door ervaren, deskundige en betrokken coaches gewerkt aan een aantal zaken. Ten eerste de opbouw van de belastbaarheid. De coach ondersteunt de cliënt bij een effectief energiemanagement om zo de kans op opbouw van uren te optimaliseren. Vervolgens gaat de coach aan de slag bij het bepalen van een goed persoonsprofiel. Wat wil de cliënt, wat kan hij en wie is hij, wat zijn de beperkingen en de mogelijkheden. Dit persoonsprofiel wordt vertaald naar een zoekprofiel oftewel waar liggen de meeste kansen op betaalde arbeid voor deze re-integrerende werknemer op de actuele arbeidsmarkt. Om in de termen van het UWV te spreken: Wat zijn de arbeidsmogelijkheden en wat zijn de hervattingsmogelijkheden?
In de tweede fase van een 2e spoortraject gaat een client over naar een jobhunter. In die fase wordt gewerkt aan wat het UWV de verwervingsmogelijkheden noemt. Oftewel, welke mogelijkheden heeft of krijgt de client om de gewenste arbeid te verwerven? De jobhunter gaat actief aan de slag met client in 1 op 1 sessies waarbij in gedeelde schermen gezamenlijk gewerkt wordt aan CV , motivatie en LinkedInprofiel. Cliënten worden geactiveerd en ondersteund in het vinden van en analyseren van passende functies en het inzetten van hun netwerk. De jobhunter zet het eigen netwerk in of benadert organisaties om een netwerkgesprek te realiseren. De jobhunter begeleidt de client tijdens het sollicitatieproces door een wervende pitch te schrijven en de sollicitatiegesprekken voor te bereiden aan de hand van de STARRmethode.
Het doel van een 2e spoortraject is het vinden van passende arbeid met een loonwaarde van minimaal 65%. Choice en Partners boekt goede resultaten in 2e spoortrajecten vanwege de boven beschreven tweedeling. Cliënten ervaren de rust, betrokkenheid en deskundigheid in de eerste fase als doelmatig voor de overgang naar een ander werkperspectief bij een andere werkgever. In de 2e fase wordt de energieke gedrevenheid, de kennis van zaken en resultaatgerichtheid van de jobhunter gewaardeerd.
Een grotere mate van werkvermogen betekent een grotere mate van productiviteit van de werknemer en een kleinere kans op uitval door stress en/of burn-out.
Een adequaat 2e spoortraject moet volgens de RIV-toets van het UWV drie onderdelen bevatten. De arbeidsmogelijkheden, de hervattingsmogelijkheden en de verwervingsmogelijkheden. Het 2e [...]
Als werkgever moet je een zieke werknemer ondersteunen bij de reintegratie 2e spoor. Dat doe je omdat dat dat een verplichting is die voortvloeit uit de Wet Verbetering Poortwachter. Maar als [...]