Medewerkerstevredenheid/happiness at work

Heb je een fijne club aan mensen binnen je organisatie werken? Dan wil je natuurlijk dat deze groep mensen zo goed mogelijk kan werken én niet je bedrijf verlaat. Medewerkerstevredenheid is dan ook een belangrijke factor in elk bedrijf. Door focus op medewerkerstevredenheid leggen, creëer je een gezondere organisatie. En wat gebeurt er bij gezonde organisaties? Die groeien harder, sneller en hun personeel blijft langer in dienst. Maar hoe doen ze dat? Lees snel verder!

Wat is medewerkerstevredenheid?

Medewerkerstevredenheid is hoe gelukkig en blij medewerkers zijn over werk.

Hoe zorg ik als werkgever ervoor dat ik de medewerkerstevredenheid verhoog in mijn bedrijf?

Er zijn verschillende manieren om de tevredenheid van je medewerkers te verhogen. Ten eerste is het natuurlijk heel belangrijk om te zorgen dat de werkomgeving een gezonde omgeving is. Dit betekent dat er niet gepest wordt op de werkvloer en dat er een omgeving is waarin iedereen wordt geaccepteerd.

Daarnaast is het belangrijk dat je als werkgever zorgt voor de volgende factoren:

– Iedere werknemer heeft een gevarieerd takenpakket.
Elke dag acht uur lang hetzelfde taakje uitvoeren? Dat gaat snel vervelen. Bekijk hoe je je medewerkers meerdere verantwoordelijkheden kunt geven en hun taken kun uitbreiden voor gelukkigere medewerkers.

– Maak pauzes niet optioneel, pauzes zijn verplicht.
Is het een drukke dag en wil je zoveel mogelijk omzet binnenhalen? Dan ben je misschien geneigd als werkgever om pauzes in te korten. Doe dit niet! Niet alleen zijn pauzes wettelijk verplicht, ze zorgen er ook voor dat je medewerkers op adem komen. Als medewerkers elke 90 minuten even tijd voor zichzelf nemen (door koffie te zetten of een broodje te eten) zijn ze gelukkiger én werken ze beter.

– Benadruk het belang van hun werkzaamheden.
Veel medewerkers hebben het idee dat hun werk er niet toe doet, omdat ze ver verwijderd zijn van de eindgebruiker van hun werk. Het is dan ook belangrijk om te benadrukken wie profiteert van het werk wat ze doen en op welke manier het toedraagt aan een betere of leukere wereld.

– Ga niet zomaar akkoord met parttime werken i.p.v. fulltime werken.
Dit klinkt vreemd. Als een medewerker parttime wil werken en het kan binnen je organisatie, dan moet dat toch kunnen? Ja, zeker. Het probleem hierbij is alleen vaak dat mensen in uren omlaag gaan, maar even veel werk houden. Wil iemand parttime werken? Zorg er dan ook voor dat hun verantwoordelijkheden en taken daadwerkelijk in werk omlaag gaan. Anders werkt iemand straks twee keer zo hard in minder uren en voor minder salaris. En dat is een een hele snelle weg naar een ontevreden medewerkers.

Medewerkerstevredenheid verhogen mbv Choice en Partners

Door de dialoog met een neutrale en deskundige coach aan te gaan met uw medewerkers komt mogelijke onvrede of een onuitgesproken loopbaanwens boven tafel en worden uw medewerkers geactiveerd om zelf regie te nemen voor hun tevredenheid.

Hierboven hebben we een aantal belangrijke factoren belicht. Merk je dat in jouw bedrijf mensen ontevreden zijn, heb je een hoog percentage verzuim of verloop? Schakel dan de hulp in van Choice en Partners. Onze coaches kunnen ondersteunen bij het verhogen van medewerkerstevredenheid.

Neem contact met ons op